Zpět do obchodu

Registrace

Jak správně osvětlit výlohu?

Výloha pultu se zmrzlinami je místem kde i rozhodné povahy znejistí a váhají kterou zmrzlinu vybrat. V rámci našeho zaměření se občas dostaneme k zadáním jako osvětlení takových výloh či pultů. 
Díky dobrému osvětlení svým zákazníkům toto rozhodování usnadníte a vaše výrobky ještě více vyniknou. 
 
❓Čím se při výběru osvětlení takové výlohy řídit?
 
????Pokud osvětlujete chlazené výrobky, doporučuje se neutrální nebo studená teplota světla. Pokud vystavujete naopak teplé výrobky, použijte teplou barvu světla (3000K). Díky tomu bude Vaše zmrzlina působit studeně a chleba "jako z pece" už ve výloze.
 
 
????Důležitý je i výkon. Při špatném světelném výkonu může výloha působit zanedbaně a tak výrobky v ní nebudou na vaše zákazníky působit čerstvým dojmem. Dobrý světelný tok zajistí, že Vaše výloha bude vypadat udržovaně a v provozu. Do výloh se doporučuje alespoň výkon 9,6W. Výhoda LED pásků s tímto výkonem je malé zbytkové teplo v poměru k emitovanému světlu. Díky tomu je jednodušší ve výloze udržet požadované teplotní podmínky.
 
????Světlo umisťujte co nejblíže sklu aby zamezit nechtěným odrazům které by zhoršily viditelnost. Pokud možno, směrujte světla "do výlohy" aby neoslnit zákazníka.
 
????Vyberte vhodné svítidlo v závislosti na podmínkách ve vitríně. LED pásky ElmetLight lze používat v teplotách -25°C až +45°C . Pro vitríny které jsou mimo tento rozsah můžeme nabídnout speciální pásky na objednávku.
 
 
Na tyto instalace se použil pás NL120 s výkonem 9,6W . Dobré světelné vlastnosti tohoto pásku v propojení s promyšlenou instalací zajistily skvělý výsledek.